سینمای ایران

همزمان با شروع جلسات مجلس شورا برای انتخاب کابینه ابراهیم رئیسی، اعضای اصناف سینمای ایران بیانیه اعتراضی علیه محمدمهدی اسماعیلی، وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد صادر کردند.

پیش از این، محمدمهدی اسماعیلی تحلیل ها و برنامه های خود را درباره سینما و هنر در ایران بیان کرده بود.

اظهارات اسماعیلی موجی از واکنش ها و اعتراضات جامعه هنری و شبکه های اجتماعی را برانگیخت که ایده ها و برنامه های او را با طالبان مقایسه کردند.

در بیانیه ای انجمن‌های صنفی سینما آمده است: «جناب آقای اسماعیلی، هنوز وزیر نشده، با این تحلیل‌های بی‌پایه از جان این سینمای بی‌جان شده چه می‌خواهید؟ بیکاری، اوضاع بد اقتصادی و معیشتی، بیماری و آینده نامعلوم برای‌ مان کم نیست؟»

آنها در بخش از این بیانیه به ابراهیم رئیسی انتقاد کردند و نوشتند: «اگر قصد داری کار سینمایی را تعطیل کنی، باید تعارفات را کنار بگذاری».

روزنامه های ملی ایران طرح ۸۳ صفحه محمدمهدی اسماعیلی، وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد را برای دولت سیزدهم منتشر کرده بودند.

 اسماعیلی به شدت به وضعیت موجود در عرصه فرهنگ و هنر ايران حمله کرد و همچنین اتحادیه هایی مانند خانه سینما را “فاقد وجاهت قانونی” و خانه موسیقی را “مهمترین مرکز تولید بحران” توصیف کرد.

این بیانیه توسط ۲۴ صنف سینمایی از جمله انجمن صنفی بازیگران سینما، کانون آهنگسازان سینمای ایران، انجمن تهیه‌کنندگان مستقل سینما، کانون کارگردانان سینمای ایران و انجمن فیلم‌ کوتاه ایران امضا شد.