اظهارات ضد و نقیض از سعید نمکی ، وزیر بهداشت ایران ، گفت که تاکنون هیچ موردی از ویروس کرونا در انگلیس ، داخل ایران ثبت نشده است.
نمکی در جلسه امروز دولت افزود: “ما لیستی از تمام مسافرانی را داریم که طی دو یا سه هفته گذشته از انگلیس وارد کشور شده اند و همه آنها را رصد می کنیم و تاکنون موردی از ویروس جهش یافته در انگلیس در کشور پیدا نکرده ایم.”
با این حال ، پیش از این ، مینو محرز ، عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا ، گفت: “با توجه به اینکه آخرین قله کرونا در کشور ما بسیار مسری بود ، ممکن است ویروس جهش یافته خود نیز قبلا وارد کشور شده باشد.
وزیر بهداشت انگلیس ، مت هانکوک ، پیش از دیروز ، دوشنبه ، اعلام کرد که مقامات محلی حداقل در ۶۰ منطقه موارد نوع جدیدی از کرونا را گزارش کرده اند.
وی تأکید کرد که “هنوز حدس نمی زنم” که نوع جدید باعث تشدید بیماری یا خنثی سازی واکسن شود.
اظهارات ضد و نقیض مقامات ایرانی در مورد عدم خرید واکسن کرونا: تحریم یا FATF؟
اظهارات ضد و نقیض از محمود واعظی ، مدیر دفتر روحانی ، گفت: مشکل اصلی عدم خرید واکسن کرونا در تحریم های آمریکا است ، در حالی که علی ربیعی ، سخنگوی دولت ایران ، دلیل عدم خرید واکسن کرونا را امتناع از موافقت با مقررات FATF اعلام کرده بود.
امروز ، چهارشنبه ، واعظی افزود که “مشکل اصلی” خرید دارو و واکسن کرونا “حداکثر تحریم ها و فشارهای آمریکا” است.
وی ادامه داد: “تا زمانی که تحریم ها و فشارهای آمریکا بر بانک ها وجود داشته باشد ، محدودیت های مربوط به FATF هیچ تأثیری ندارد.
واعظی گفت که با انتخاب جو بایدن ، “جو جدیدی در اروپا و بین کشورهای مختلف با توجه به همکاری های اقتصادی ، بانکی و تجاری با ایران بوجود آمد.”
پیش از این اظهارات ، علی ربیعی ، سخنگوی دولت ایران ، با اشاره به مشکلات مربوط به خرید واکسن کرونا ، تأکید کرد: با توجه به انتقال وجوه ، چندین بار به دلیل تحریم ها و گروه ویژه اقدام مالی با مشکلی در این زمینه روبرو شده ایم. وی گفت: عدم تصویب مقررات FATF تأثیراتی را بر حواله ها نشان داده است.
علی مطهری ، نایب رئیس اسبق مجلس ایران ، پیشتر گفته بود که دلیل لغو سهم واکسن ایران در سازمان بهداشت جهانی ، قرار دادن تهران در لیست سیاه FATF است.