قطر از شرکت در نشست شوراي همكاري خليج فارس که قرار است 5 ژانویه آینده برگزار شود ، خودداری کرد ، پس از آنکه دیگران خواستار پایبندی قطر به خواسته های چهار کشور شدند.
روزنامه های كاغذی و الكترونیكی عربی راه های دستیابی به آشتی در خلیج فارس و پایان دادن به بحران سه ساله بین قطر از یك سو و مصر ، عربستان سعودی ، امارات و بحرین از سوی دیگر را مورد بحث قرار دادند.
مقامات آمریكایی و خلیج فارس اخیراً گفته بودند كه عربستان سعودی و قطر در حال دستیابی به توافق اولیه برای پایان دادن به درگیری های چند ساله هستند.
عربستان سعودی ، امارات ، بحرین و مصر پس از اتهام دوحه به حمایت از تروریسم ، روابط دیپلماتیک ، تجاری و هواپیمایی با قطر را از اواسط سال 2017 قطع کرده اند و قطر همچنان این اتهامات را رد می کند.
این کشورها 13 درخواست برای بازگشت روابط قطر را از جمله بسته شدن کانال الجزیره و پایگاه ترکیه در خاک خود و قطع روابط با اخوان المسلمین شناسایی کردند.
خصوصاً اینکه کشورهای خلیج فارس امیدوارند بتوانند مانع ایران و البته ترکیه شوند.
قطر در حالت دفاعی است
به تازگی ، وزیر خارجه قطر در سفری غیرمنتظره به تهران سفر کرده و در این دیدار با مقامات ایرانی در مورد موضع قطر در مورد نشست شوراي همكاري خليج فارس که قرار است در 5 ژانویه برگزار شود ، گفتگو کرد.
وزیر امور خارجه قطر به دلیل نکاتی که کشورهای محاصره کننده قطر مطرح کرده اند از دیدار خودداری کرد و ایران نیز در رد همه این ادعاها با قطر دست به دست شد زیرا به منافع آن لطمه می زند.
این خواسته ها جلوگیری از حمایت دوحه از تروریسم ، مهار “اخوان” ، راهگشای مداخلات ترکیه در منطقه ، ارتقا منافع ایران و استفاده از دستگاه قدرتمند رسانه ای آن برای آسیب رساندن به منافع کشورهای چهار جانبه و تضعیف ثبات در منطقه است.
ایران و قطر ممکن است برای اصلاح نکاتی که بقیه 13 کشور خلیج فارس پیشنهاد داده اند دست به دست هم دهند.