شرایط ناگوار؛ آیا مردم سیستان و بلوچستان حذف می شوند؟؛ سیستان و بلوچستان یکی از محرومترین و ناامنترین استانهای ایران است. این استان با مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی فراوانی دست و پنجه نرم میکند. یکی از مشکلاتی که مردم این استان با آن مواجه هستند، آزار و اذیت است.
شرایط ناگوار؛ آیا مردم سیستان و بلوچستان حذف می شوند؟
آزار و اذیت مردم سیستان و بلوچستان میتواند به اشکال مختلف صورت گیرد. یکی از رایجترین اشکال آزار و اذیت، برخورد خشونتآمیز نیروهای امنیتی با مردم است. نیروهای امنیتی در این استان اغلب با مردم با خشونت و بیاحترامی برخورد میکنند. این برخوردها اغلب به ضرب و شتم، بازداشتهای خودسرانه و شکنجه منجر میشود.
از دیگر اشکال آزار و اذیت مردم سیستان و بلوچستان، تبعیض و نژادپرستی است. مردم این استان اغلب از سوی سایر اقوام ایرانی مورد تبعیض و نژادپرستی قرار میگیرند. این تبعیض و نژادپرستی میتواند در شکلهای مختلفی مانند کمتوجهی به حقوق مردم این استان، عدم تخصیص امکانات و منابع کافی به این استان و تحقیر و توهین به مردم این استان بروز کند.
آزار و اذیت مردم سیستان و بلوچستان میتواند پیامدهای منفی زیادی برای این استان داشته باشد. یکی از پیامدهای این آزار و اذیت، افزایش ناامنی و ناآرامی در این استان است. مردم این استان وقتی احساس میکنند که مورد آزار و اذیت قرار میگیرند، ممکن است به سمت خشونت و ناآرامی کشیده شوند. این امر میتواند امنیت استان را به خطر اندازد.
از دیگر پیامدهای آزار و اذیت مردم سیستان و بلوچستان، آسیب به حقوق بشر در این استان است. آزار و اذیت مردم این استان، نقض حقوق بشر آنها محسوب میشود. این امر میتواند اعتبار جمهوری اسلامی ایران را در سطح بینالمللی کاهش دهد.
برای حل مشکل آزار و اذیت مردم سیستان و بلوچستان، باید اقداماتی انجام شود. یکی از اقدامات مهم، برخورد با نیروهای امنیتی متخلف است. نیروهای امنیتی باید در برخورد با مردم این استان، با رعایت قانون و حقوق بشر عمل کنند.
از دیگر اقدامات مهم، رفع تبعیض و نژادپرستی علیه مردم سیستان و بلوچستان است. باید به حقوق مردم این استان به طور برابر توجه شود و آنها از امکانات و منابع کافی برخوردار شوند.
آزار و اذیت مردم:
برخوردهای نامتعارف نظامی: یکی از مسائل مهم در سیستان و بلوچستان، برخوردهای نامتعارف نظامی با مردم این منطقه است. گزارشها نشان میدهند که برخی از افراد نظامی، به طور ناعادلانه و بیاحترامانه با مردم برخوردهایی دارند که به آزار و اذیت افراد منجر میشود.
نقض حقوق بشر: گزارشها نشان میدهد که در سیستان و بلوچستان، برخی از حقوق بشر افراد نقض میشود. این اقدامات شامل بازداشتهای خودسرانه، اعدامهای ناعادلانه، و شکنجه به افراد برخی از اقلیتهای این منطقه میشود.
عدم توسعه منطقهای: مردم سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از مناطق کمتر توسعهیافته ایران محسوب میشوند. عدم توجه به توسعه اقتصادی، زیرساختها، و خدمات اجتماعی در این منطقه، میتواند منجر به افزایش نارضایتی و اذیت مردم شود.
شرایط ناگوار برای مردم استان سیستان و بلوچستان چطور؟
شهروندان محروم و فقیر استان سیستان بلوچستان در جنوب شرق ایران در شرایط اسفباری به سر می برند.
هرگاه از سوءتغذیه، فقر، از دست دادن مایحتاج زندگی، کم آبی، بیکاری، ناکامی در مدرسه، ناتوانی در درس خواندن، کمبود معلم و مواردی از این دست صحبت می شود، بی شک زبان ها نام استان سیستان و بلوچستان را به میان می آورند.
فقر غذایی
یکی از نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای رژیم اذعان داشت که بیش از 95 درصد مردم این منطقه به غذا و وسایل تغذیه دسترسی ندارند. 75 درصد مردم این استان در فقر مطلق به سر می برند که گویی در بیابان های آفریقا زندگی می کنند.
خوابیدن در قبرها و جعبه ها
خوابیدن در قبور به معنای عدم وجود پناهگاه و مکانی برای سکونت و سکونت غیر از قبور گورستان است، چرا که این موضوع در سال های اخیر در ایران به یک امر رایج تبدیل شده است.
خطیب نماز جمعه شهر زابل در سال 1395 به 6000 نفر در قبور خفته اشاره کرد.
شرایط آب آشامیدنی
یک مقام اجرایی در استان سیستان و بلوچستان از کفایت آب ذخیره سدهای این استان تنها برای پنج ماه خبر داد و در حال حاضر تنها موضوع مهم در این استان تامین آب شرب است.
وسایل ارتباطی
95 درصد روستاهای سیستان و بلوچستان هیچ ارتباطی با دنیا ندارند.
5000 روستای سیستان و بلوچستان با بیش از 20 خانوار فاقد وسایل ارتباطی مانند تلفن همراه و اینترنت هستند و در شرایط اضطراری و خطرناک هیچ امکانی برای تیم درمانی و یا امکاناتی ندارند. برای درمان و پوشش و بسیاری از خسارات و خسارات ناشی از نبود این وسایل ارتباطی است.
مهسا امینی کیست؟ “از خودروی گشت ارشاد تا گورستان”
مهسا امینی دختری که چهارشنبه گذشته توسط گشت ارشاد دستگیر شد و در همان روز بازداشت و به دنبال آن اعلام شد وی همان روز دستگیری در بازداشتگاه وزرای تهران سکته کرده است. وی كه در حالت کما در بیمارستان کسری بستری بود، در بعدازظهر روز جمعه ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ درگذشت.
مهسا امینی کیست؟
مهسا امینی دختر ۲۲ ساله در شهر سقز در شمال غرب ایران به دنیا آمد. او به تازگی در دانشگاه ارومیه پذیرفته شده بود و در آستانه شروع تحصیل بود.
ماجرای مهسا امینی چیست؟
مهسا امينى، دختر جوان که به همراه خانواده خود در تهران برای دیدار با بستگان خود در حال بازدید بود، شامگاه سه شنبه در حوالی ایستگاه مترو شهید حقانی توسط اعضای گشت ارشاد دستگیر شد.
و به دلیل آسیب شدید مغزی در اثر ضرب و جرح ماموران در خودروی گشت ارشاد و بازداشتگاه «وزرا» تهران به کما رفت، و درگذشت.
اعتراضات سراسری پس از قتل مهسا
با اعلام خبر مرگ او، خشم مردم در شبکه های اجتماعی منفجر شد، مردم سعی کردند در مقابل بیمارستان تظاهرات کنند، اما نیروهای امنیتی سعی کردند از تجمع آنها جلوگیری کنند.
جمعه خونین چطور؟
جمعه خونین زاهدان یا جمعه سیاه زاهدان به درگیریهای ۸ مهر ۱۴۰۱ بین مردم معترض زاهدان و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در جریان خیزش ۱۴۰۱ ایران و بهدنبال تجاوز فرماندهٔ انتظامی به دختری بلوچ، گفته میشود. بین روایت حكومت ايران و روایت منابع محلی، دربارهٔ وقایع این روز تفاوتهای کلیدی وجود دارد.
روایت حكومت
بر اساس روایت حكومت ايران، پس از پایان نماز جمعه، عدهای از معترضان به سمت کلانتری ۱۶ زاهدان حمله کردند و قصد تصرف آن را داشتند. نیروهای انتظامی برای جلوگیری از این اقدام، با معترضان درگیر شدند و در این درگیری، تعدادی از معترضان کشته و زخمی شدند.
روایت منابع محلی
بر اساس روایت منابع محلی، پس از پایان نماز جمعه، عدهای از معترضان به تعرض فرماندهٔ انتظامی به دختری بلوچ اعتراض کردند. نیروهای انتظامی برای متفرق کردن معترضان، با آنها درگیر شدند و در این درگیری، تعدادی از معترضان کشته و زخمی شدند.
تعداد کشتهشدگان
بر اساس روایت جمهوری اسلامی، در این درگیری، 35 نفر کشته و 197 نفر زخمی شدند. اما بر اساس روایت منابع محلی، تعداد کشتهشدگان بیش از 100 نفر است.