ماجرای حبس خبرنگاران «فردای اقتصاد» در تهران
ماجرای حبس خبرنگاران «فردای اقتصاد» در تهران

ماجرای حبس خبرنگاران «فردای اقتصاد» در تهران؛ پس از ساعت‌ها از انتشار گزارش‌هایی درباره “حبس” خبرنگاران رسانه “فردای اقتصاد” در محل کارشان، هنوز علت این اقدام و وضعیت آن خبرنگاران مشخص نیست. گروهی از خانواده‌های آنها همچنان در مقابل ساختمان این رسانه در نزدیکی میدان آرژانتین تهران تجمع کرده‌اند.

ماجرای حبس خبرنگاران «فردای اقتصاد» در تهران

حداقل پنج نفر از خبرنگاران این وب‌سایت هنوز مجاز به خروج از ساختمان رسانه نشده‌اند. وسایل الکترونیک افرادی که مجاز به خروج شده‌اند نیز توسط مقامات ضبط شده است. خبرنگاران این رسانه از ساعت دو بعدازظهر روز دوشنبه، ۱۶ بهمن، به تماس‌ها با تلفن همراه خود پاسخ نداده‌اند و مجاز به خروج از محل کار خود نشده‌اند.

تعداد دقیق افرادی که در این ساختمان محبوس بودند، نام نهادی که آنها را در این ساختمان نگه داشته بود، و دلیل این اقدام هنوز مشخص نیست. حساب‌های کاربری “فردای اقتصاد” در شبکه‌های اجتماعی، ساعت‌ها پستی منتشر نکرده‌اند. طبق گزارش وب‌سایت “مدارا”، خانواده خبرنگاران “بازداشت‌شده” از همان ساعات اولیه انتشار این خبر به دفتر تحریریه این رسانه مراجعه کرده و متوجه توقیف تلفن همراه و وسایل خبرنگاران این روزنامه شده‌اند.

به گفته اعضای خانواده یکی از این روزنامه‌نگاران محبوس در “فردای اقتصاد”، این رسانه حدود ۳۰ خبرنگار دارد که از عصر دوشنبه تنها سه خبرنگار اجازه خروج از ساختمان را یافته‌اند، اما تعداد دقیق خبرنگاران محبوس هنوز مشخص نشده است.

به گفته این فرد، روند ورود نیروهای امنیتی به ساختمان “فردای اقتصاد” از ۱۵ بهمن آغاز شده و ورود آنان به ساختمان کارگزاری “کیان” منجر به توقیف کل مجموعه به همراه خبرنگارانش شده است.

باشگاه خبرنگاران نیز نوشته که روز گذشته، مأمورانی به دفتر سایت “فردای اقتصاد” رفته و تا دیر وقت در این محل حضور داشته و به بررسی و واکاوی آن مجموعه و بازجویی از خبرنگاران این سایت پرداخته‌اند.

شرکت پردازش اطلاعات مالی مبنا

هفته گذشته، پلیس امنیت اقتصادی به ساختمان “شرکت پردازش اطلاعات مالی مبنا” یورش برد و به همین شیوه که روز گذشته انجام شده، آن‌ها را در ساختمان نگه داشت و در نهایت ۷ یا ۸ نفر را بازداشت و پس از آگاهی‌دهی شاپور به زندان اوین منتقل کرده است.

شرکت “پردازش اطلاعات مالی مبنا” از شرکت‌های وابسته به گروه مالی کیان است که در حوزه تولید نرم‌افزارهای تخصصی فعالیت می‌کند.

اتهامی که مطرح شده، بارگذاری یک ویدئو درباره راه‌های دورزدن تحریم‌ها از آی‌پی این شرکت بر روی اینستاگرام بوده؛ اما این اتهام توسط نزدیکان این شرکت رد شده است.

در مراجعه بعدی نهادهای امنیتی در روز دوشنبه به ساختمان گروه مالی کیان، بیش از دویست نفر مورد بازجویی قرار می‌گیرند که شامل کارکنان گروه مالی کیان و روزنامه‌نگاران “فردای اقتصاد” هم می‌شوند.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که همچنان یک سوم کارکنان این مجموعه که در ۴ طبقه از یک ساختمان ده طبقه قرار دارند، در وضعیت بازداشت قرار دارند.