یک ایرانی در تیم علمی تلسکوپ فضایی «جیمز وب» ناسا؛ آیرین شیوایی، محقق مقطع فوق دکترا آریزونا و از اعضای تیم علمی جیمز وب از دانشمندان ایرانی در توسعه این تلسکوپ بسیار مهم نقش به سزایی را ایفا کرده است.
یک ایرانی در تیم علمی تلسکوپ فضایی «جیمز وب» ناسا
آیرین شیوایی، محقق مقطع فوق دکترا آریزونا و از اعضای تیم علمی جیمز وب از دانشمندان ایرانی در توسعه این تلسکوپ بسیار مهم نقش به سزایی را ایفا کرده است.
تلسکوپ فضایی «جیمز وب» به فضا پرتاب شد
تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا روز شنبه، چهارم دی از پایگاه پرتاب آژانس فضایی اروپا در گویان، فرانسه به فضا پرتاب شد.
این تلسکوپ فضایی در ساعت ۱۲:۲۰ به وقت گرینویچ به فضا پرتاب شد و پس از ۲۶ دقیقه از راکت پرتابکننده خود به نام آریان جدا خواهد شد تا حرکت خود ادامه دهد تا به مدار مورد نظر در فضا برسد.
لحظه پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب
تلسکوپ جیمز وب یک ابزار انقلابی برای رصد کیهان به شمار میرود pic.twitter.com/6prhA5phhM— ايران اينترنشنال (@IranIntl) December 25, 2021
قطعات جیمز وب قرار است در ۲۹ روز آینده در فضا متلاشی شوند تا او بتواند ماموریت خود را آغاز کند. این تلسکوپ زمانی که قطعات آن باز شود به اندازه یک زمین تنیس خواهد بود.
تلسکوپ جیمز وب یک ابراز انقلابی برای رصد کیهان به شمار میرود و دانشمندان امیدوارند با این ابزار عصر جدیدی از اکتشافات نجومی را آغاز کنند. هزینه ساخت جیمز وب ۹ میلیارد دلار برآورد شده است.
به گفته ناسا، یک ماه طول می کشد تا جیمز وب در یک مدار خورشیدی تقریباً ۱ میلیون مایلی از زمین (حدود چهار برابر دورتر از ماه) به مقصد برسد.