روزنامه شرق در گزارشی از صدور حکم ۶ ماه حبس و دو سال ممنوعیت از روزنامهنگاری برای سارا معصومی خبر داد که توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، بهاتهام نشر مطالب خلاف واقع صادر شده است.
علت محرومیت سارا معصومی از روزنامهنگاری چیست؟
رای صادر شده بابت انتشار یک توئیت:
محرومیت ۲ساله از کار خبرنگاری
محرومیت ۲ساله از کار خبرنگاری
محرومیت ۲ساله از کار خبرنگاری
محرومیت ۲ساله از کار خبرنگاری+ ۶ ماه حبس تعزیری+۱۵ میلیون تومان جزای نقدی در حق دولت.
{خاموش کردن صدای منتقد، مسکن است نه درمان قطعی.} https://t.co/qglPpsVAre
— Sara Massoumi (@SaraMassoumi) December 20, 2023
وکیل خانم معصومی در گفتوگو با شرق گفته است که مصداق عنوان اتهامی او، گزارش ضابطان و نشر یک توییت درباره آرمیتا گراوند عنوان شده است.
علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری با اشاره به آخرین وضعیت پرونده سارا معصومی، روزنامهنگار، گفته است که پرونده برخلاف بسیاری دیگر از روزنامهنگاران که با اعلام جرم دادستان بعد از جان باختن خانم آرمیتا گراوند کارشان به دادسرا کشیده شد، به دادگاه انقلاب ارجاع شده است.
قبل از سارا معصومی، مریم شکرانی خبرنگار اقتصادی روزنامه شرق و میلاد علوی را نیز به دلیل انتشار خبر یا بازنشر اخبار رسانههای داخلی درباره آرمیتا گراوند احضار کرده بود.
اعلام جرم دادستانی تهران محدود به روزنامهنگاران نبود و صادق زیباکلام و تعدادی از بازیگران سینما را نیز شامل میشد.
آرمیتا گراوند دختر دانشآموزی که ۹ مهر امسال ۱۴۰۲ وقتی میخواست از طریق خط ۴ مترو تهران به مدرسه برود، به طرز نامعلومی دچار سانحه شد. رسانههای حکومتی مانند ایرنا و فارس، علت بیهوش شدن او در واگن مترو را افت شدید فشار توصیف کردند، در حالی که رسانههای حکومتی تصاویری از این دختر به هنگام خرید از سوپرمارکتی در مترو را هم پیش از ورود او به واگن مترو نشان دادند.
بعد از این حادثه وقتی مریم لطفی، خبرنگار روزنامه شرق برای تهیه گزارش به محل بیمارستانی که آرمیتا گراوند بستری شده بود رفت، بازداشت شد و بعد از ساعاتی و در حالی که درهمان زمان ایرنا، خبرگزاری ج.ا مصاحبهای از پدر و مادر آرمیتا منتشر کرده بود، آزاد شد.