واکنشها به “پایتون گیت”؛ یکی از اساتید دانشگاه در جلسهای با حضور ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران، اظهاراتی و توصیفات بیپایه و اشتباهی که از زبان برنامهنویسی پایتون میکند که باعث شد تا در بین افراد دانشگاهی، سیاسی و فعالان مدنی، انتقادات واکنشهایی به وجود آید.
ماجراى “پایتون گیت” چیست؟
ویدیویی که در روز چهارشنبه ۲۳ فروردین منتشر شده است، نشان میدهد که داوود دومیری گنجی، استاد دانشگاه صنعتی بابل، در برنامهای تحت عنوان «نشست با جمعی از دانشمندان یک درصد برتر جهان»، پایتون را به عنوان “یک شبکه قدرتمند جهانی” توصیف کرده است. او به این زبان برنامهنویسی به عنوان یک ابزار قدرتمند برای پیشبینی روندهای آینده در حوزههای مختلف از جمله پزشکی و سیاسی اشاره کرده است.
«#پایتون کارهای مختلفی انجام میده …» pic.twitter.com/j71dop6tyH
— Hamed (@Hamed) April 11, 2023
واکنشها به “پایتون گیت”
اظهارات داوود دومیری گنجی در حضور رئیس دولت سیزدهم، خبرساز شد و بهویژه با توجه به محل و زمان بیان آن، پرسشهایی درباره نفوذ افراد کمبضاعت علمی در حلقه نزدیکان سیاستگذاران کشور به وجود آمد. برخی کاربران شبکههای اجتماعی نیز به طعنه، از این اظهارات با عنوان “پایتون گیت” یاد کردند.
محمد فاضلی، جامعهشناس و استادیاد سابق دانشگاه شهید بهشتی، به این رویداد واکنش نشان داد و در توییتر نوشت: “باید ترسید از هزاران جلسهای که در آنها مقامات در معرض دانشمندان پایتونی قرار میگیرند؛ پایتونیسم منطق برنامهریزی میشود؛ و سیاستهای پایتونی پنهان و آشکار وضع و اجرا میشوند.”
مورد #پایتون_گیت خوشبختانه علنی شده و آنقدر هم چرند هست که مبنای عمل قرار نگیرد (انشالله)، اما باید ترسید از هزاران جلسهای که در آنها مقامات در معرض دانشمندان پایتونی قرار میگیرند؛ پایتونیسم، منطق برنامهریزی میشود؛ و سیاستهای پایتونی، پنهان و آشکار، وضع و اجرا میشوند.
— محمد فاضلی (@Mfazeli114) April 12, 2023
از #مستعان تا #پایتون، از لامبورگینی ایرانی تا ماشین آبسوز، از کنترل قیمت ارز با ٣٠٠میلیون $ ارزش پاشی تا اول شدن در افق تمدنی وامثالهم یعنی سیستم راحت گول میخورد. چیزی که محصول شعارزدگی، ایدئولوژیزدگی و سیاستزدگی موضوعات فنی است. نتیجهاش هم میشود اوضاعی که اکنون میبینیم. pic.twitter.com/QF0YLgHWG7
— احسان بداغی (@EhsanBodaghi) April 12, 2023