علت افسردگی در زنان چیست؟
علت افسردگی در زنان چیست؟

علت افسردگی در زنان چیست؟؛ متأسفانه افسردگی زنان در دوره های مختلف زندگی زنان ظاهر می شود. افسردگی زنان پس از بارداری، زایمان، یائسگی و حتی پس از ازدواج مشکلی است که زنان را در هر سنی تهدید می کند. دلیل آن چه می تواند باشد؟

افسردگی چگونه بر زنان تأثیر می گذارد؟

افسردگی فقط یک دوره کوتاه احساس ناراحتی نیست، بلکه یک اختلال خلقی جدی است که می تواند زندگی روزمره شما را تحت تاثیر قرار دهد و همیشه تشخیص یا درمان آن آسان نیست.

شما حتی ممکن است ندانید که افسردگی دارید تا زمانی که علائم را برای مدت طولانی تجربه کنید. اگرچه ممکن است برای هر کسی این اتفاق بیفتد، اما زنان تقریباً دو برابر مردان افسردگی را تجربه می‌کنند و زنان به روش‌های مختلف افسردگی را تجربه می‌کنند.

علت افسردگی در زنان چیست؟

برخی از علائم رایج افسردگی در زنان عبارتند از:

عدم لذت بردن از سرگرمی ها و علایق مشترکی که از این فعالیت ها داشتند یا راضی نبودند
ناتوانی در تمرکز برای مدت طولانی
کاهش اشتها به طور مرتب
کاهش وزن غیر طبیعی در یک زمان
احساس گناه
شما احساس گناه می کنید
احساس بی ارزش بودن یا اینکه خوب نیستند
اضطراب و عصبانیت
از دست دادن امید به آینده
گریه بی دلیل
عدم توانایی خواب در شب ها
داشتن نوسانات روحی دراماتیک
داشتن افکاری درباره مرگ

تفاوت افسردگی در مردان و زنان چیست؟

هم مردان و هم زنان افسرده می شوند. برخی از این تفاوت ها به دلیل تفاوت های هورمونی بین زن و مرد است. زنان در طول تاریخ تغییرات هورمونی چشمگیری را تجربه می کنند:

قاعدگی

بارداری

_زایمان

_یائسگی

چه چیزی می تواند باعث افسردگی در زنان شود؟

سندرم پیش از قاعدگی (PMS) قبل از قاعدگی:

اما مشخص نیست دقیقا چه چیزی باعث افسردگی قاعدگی می شود. تصور می شود که تغییرات در هورمون های شما بر مواد شیمیایی مانند سروتونین که به خلق و خوی شما کمک می کند تأثیر می گذارد.

علائم PMS معمولا موقتی هستند. آن‌ها شامل احساس پف کردگی و سردرد می‌شوند و احساس می‌کنید سینه‌هایتان نرم و حساس هستند. گاهی اوقات افسردگی و اضطراب از علائم PMS هستند.

افسردگی پریناتال در زنان:

این نوع افسردگی در دوران بارداری یا بلافاصله پس از زایمان اتفاق می افتد. افسردگی پس از زایمان معمولاً افسردگی پس از زایمان نامیده می شود. زمانی که باردار هستید یا بعد از زایمان، هورمون های بدن شما به طرز باورنکردنی تغییر می کند.

این می تواند خلق و خوی شما را تغییر دهد یا باعث علائم افسردگی شود.

این علائم عبارتند از:

مشکل در خوابیدن
افکار خودکشی
یا احساس ناتوانی در مراقبت از خودتان یا نوزادتان
چیزهایی که در زندگی شما اتفاق می افتد، مانند مشکلات رابطه، سقط جنین، یا احساس حمایت دوستان یا خانواده، می توانند در این دوران احساس افسردگی بیشتری کنید.

افسردگی یائسگی در زنان:

این نوع افسردگی زمانی رخ می دهد که شما در دوران یائسگی هستید. تغییرات هورمونی با ورود به دوران پیش از یائسگی و در نهایت یائسگی رخ می دهد. در نتیجه، ممکن است در این زمان علائم افسردگی را تجربه کنید.

رویدادهای زندگی در دوران یائسگی، مانند مشکلات روابط، استرس در محل کار یا خانه، و افسردگی پس از زایمان نیز می توانند خطر ابتلا به علائم افسردگی را در دوران بارداری افزایش دهند.

علل شایع افسردگی در زنان:
افسردگی همچنین می تواند ناشی از ترس های گسترده باشد که می تواند همه زنان را تحت تاثیر قرار دهد.

دلایل دقیق افسردگی به خوبی شناخته نشده است، اما احتمالات رایج عبارتند از:

اختلال افسردگی اساسی با الگوی فصلی، که قبلا به عنوان اختلال عاطفی فصلی شناخته می شد، در فصول متغیر رخ می دهد و در زمستان شایع تر است.
عدم تعادل مواد شیمیایی یا هورمون ها در مغز مانند سروتونین یا انتقال دهنده های عصبی.
مشکلات تیروئید که باعث تغییر در هورمون ها می شود