بنا بر اعلام یوسف نوری، وزیر سابق آموزش و پرورش، طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ تعداد ۸ میلیون و ۷۹۵ هزار بیسواد مطلق در ايران وجود دارد.
اعلام این آمار از سوی وزیر سابق آموزش و پرورش در حالی صورت میگیرد که چندی پیش رسانههای ایران از انحلال نهضت سوادآموزی سخن گفته بودند.
اعتراف جنجالی وزیر سابق آموزش و پرورش!
یوسف نوری با حضور در شبکه آموزش صداوسیمای ج.ا درباره عملکرد و چالشهای سواد آموزی در ایران، گفت: آماری در خصوص بیسوادها در سال ۱۳۹۵ داریم که آمار اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران و بر اساس خوداظهاری است. بر اساس این آمار طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ تعداد ۸ میلیون و ۷۹۵ هزار نفر بیسواد داشتیم.
نوری با بیان اینکه آمار این تعداد بیسواد بر اساس خوداظهاری افراد و مربوط به افراد ۶ ساله به بالایی است که بیسواد مطلق هستند و خواندن و نوشتن هم بلد نیستند، افزود: البته در سال ۵۵ این آمار ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بوده است. تخمین من برای آمار بیسوادی مطلق برای امسال نیز همین حدود است.
نوری با اشاره به اینکه هدفگذاری مسئولان برای آموزش از ۶ تا ۴۹ سال است و این امر در حالی است که هدفگذاری دنیا برای آموزش تا آخر عمر است، ادامه داد: ما برای آموزش ۴۹ سال به بالا کاری انجام ندادیم. بررسی را میدیدم که میگفت به ازای هر ۱۰ در صد افزایش سوادآموزی، دو در صد به GDP یعنی تولید ناخالص ملی اضافه میشود.
وی درباره فعالیتهای نهضت سوادآموزی ادعا کرد: نهضت سوادآموزی ۲۵ میلیون نفر اعم از بیسواد مطلق، نیازمند تعمیق سواد، نیازمند بازآموزی و نیازمند تکمیل پایه تا کلاس پنجم را تحت پوشش قرار داد و از این ۲۵ میلیون نفر حدود ۲۰ میلیون نفر قبول شده و مدرک گرفتهاند.
نوری در بخش دیگر سخنانش درمورد مصوبه کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه مجلس شورای اسلامی مبنی بر سپردن ماموریتهای نهضت سواد آموزی به معاونت ابتدایی آموزش و پرورش و انحلال شکل فعلی نهضت سواد آموزی، تاکید کرد: کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم این امر را مصوب کرده اما صاحب نظران نظرات متعددی دارند. نهضت باید مردمی و مردمپایه باشد و اگر برایش دفتر و دستک درست کنیم دچار مشکل میشود.